Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αναγεννημένη μετά την εγκυμοσύνη





Η εγκυμοσύνη είναι η πιο σημαντική περίοδος της ζωής της γυναίκας. Συντελούνται ευχάριστες αλλαγές στη διάθεση και στην ψυχολογία της. Όμως η άφιξη ενός νέου μέλους στην οικογένεια αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στο σώμα, όπως χαλάρωση στην κοιλιά, στους γλουτούς και στο στήθος, ακόμη και στο πρόσωπο.



Νέα Τεχνολογία


Η σύσφιξη με ραδιοκύματα είναι η νέα θεραπεία που προσφέρει όλο και πιο θεαματικά αποτελέσματα χωρίς χειρουργείο και χωρίς αναισθησία. Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα αυτής της μη παρεμβατικής μεθόδου είναι ο μικρός χρόνος αποθεραπείας. Ο μηχανισμός ενέργειας ραδιοσυχνότητας (radiofrequency, RF) είναι μια νέα τεχνολογία που φαίνεται ότι επιφέρει σύσφιξη των ιστών μετά λίγες μόνο θεραπευτικές συνεδρίες. 

Η τεχνολογία ενέργειας RF φαίνεται ότι υπόσχεται πολλά στη σύσφιξη των ιστών στο σώμα αλλά και το πρόσωπο και έχει ελάχιστες πιθανές επιπλοκές όταν διενεργείται με την κατάλληλη τεχνική.Ενώ μέχρι σήμερα η εφαρμογή ραδιοκυμάτων ήταν διπολική ή μονοπολική, η τριπολική σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες (εφαρμογή ραδιοκυμάτων από τρία σημεία ταυτόχρονα) είναι ό,τι πιο νέο έχει να προσφέρει η τεχνολογία προσφέροντας πιο δραστικά και μακρόχρονα αποτελέσματα.



Πώς λειτουργεί;

Με τις σημερινές μεθόδους για αναζωογόνηση, χαλάρωση του δέρματος, μείωση των ρυτίδων και βελτίωση της υφής, συχνά απαιτούνται 4-6 θεραπευτικές συνεδρίες. Αντίθετα, μέσω της ενέργειας RF, ο πλαστικός χειρουργός έχει την ικανότητα να συσφίγγει τους ιστούς σημαντικά μετά μόλις 1 έως 4 θεραπείες με μικρό μετεγχειρητικό χρόνο ανάρρωσης. Το σύστημα αυτό μειώνει σημαντικά ακόμη και τις ρυτίδες του προσώπου και επιτυγχάνει μη χειρουργική σύσφιξη-ανόρθωση του μετώπου και του κάτω μέρους του προσώπου, αλλά και στους γλουτούς, στους αγκώνες, στα γόνατα και στους μηρούς.








Αναγέννηση κολλαγόνου

Η βιολογική επίδραση που προκαλείται σε αυτά τα επίπεδα δημιουργεί μικροσκοπικές διεγερμένες περιοχές των οποίων η επούλωση προκαλεί άμεση συρρίκνωση του κολλαγόνου (που μπορεί να γίνει ορατή μέσα σε λίγες ημέρες), προκαλεί επίσης μακροπρόθεσμη απόθεση νέου κολλαγόνου μέσω της ενεργοποίησης των ινοβλαστών, της απελευθέρωσης κυτοκινών και αυξητικών παραγόντων που οδηγεί στη δημιουργία νέων ενδοθηλιακών κυττάρων και αιμοφόρων αγγείων. Αυτά συνοδεύονται από ερύθημα 30 λεπτών, διάστημα μετά το οποίο η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της.



Αναγέννηση δέρματος και σύσφιξη προσώπου

Το Multipolar RF συνδυάζει τα αποτελέσματα της μονοπολικής και διπολικής τεχνολογίας: διαπερνά τα στρώματα του δέρματος εισχωρώντας σε βάθος, για να θερμάνει επιλεκτικά τον ιστό του δέρματος και τον εξωκυττάριο χώρο, όπου είναι ενσωματωμένες οι ίνες κολλαγόνου. Η επιλεκτική θέρμανση προκαλεί άμεση σύσπαση των ινών κολλαγόνου. Ταυτόχρονα, αυξάνει το μεταβολισμό των ινοβλαστών, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η συρρίκνωση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς και η αναγέννηση τους, αναπλάθουν ολικά τη δομή του δέρματος, συσφίγγουν και ανανεώνουν τους ιστούς.



Αποτελέσματα

Η μέθοδος προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς πόνο, χωρίς να χρειαστεί να απέχουμε από τις καθημερινές υποχρεώσεις καθώς επανερχόμαστε την ίδια κιόλας μέρα, ειδικά εάν η ενδιαφερόμενη είναι νέα μητέρα. Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες είτε μόνη της ή συνδυαστικά με άλλες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής προσφέρει μεγάλο βαθμό ικανοποίησης στους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αυτήν, αφού βλέπουν τις παλιές ραγάδες να μειώνονται, τις καινούργιες ραγάδες της εγκυμοσύνης να εξαφανίζονται στη λοχεία και τη χαλάρωση στα γόνατα να μειώνεται δραστικά.






Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στοwww.lifting.gr

Ιωάννης Λύρας, πλαστικός χειρούργος (Δ/ντής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής)

www.ioannislyras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου