Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Cryolipolysis


Τι είναι η Κρυολιπόλυση;

Η Κρυολιπόλυση είναι η μη-επεμβατική ψύξη του λιπώδους ιστού, η οποία οδηγεί στην μείωση του σωματικού λίπους, χωρίς επίδραση στους άλλους ιστούς. Η ελεγχόμενη μείωση της θερμοκρασίας των λιπαρών κυττάρων τα οδηγεί μέσω της διάσπασης τους σε φυσικό θάνατο, με αποτέλεσμα τη μόνιμη απώλεια λίπους. Η μέθοδος είναι 100% αποτελεσματική ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα του τοπικού πάχους τόσο μεγαλύτερη η απώλεια πόντων.



Ποιά είναι η διαδικασία εφαρμογής της Κρυολιπόλυσης;


Η διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί ούτε την έγχυση ουσιών στον υποδόριο ιστό ούτε την εισαγωγή καθετήρα κάτω από το δέρμα. Στην επιλεγμένη προβληματική περιοχή τοποθετείται μια κεφαλή, η οποία κάνει αναρρόφηση της λιποζώνης και επιφέρει τοπική ψύξη της μέχρι τη θερμοκρασία των -10οC. Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20’ ανά λιποζώνη. Η σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας επιφέρει αναλγησία και συνεπώς η εφαρμογή της κρυολιπόλυσης δεν είναι επίπονη ούτε δυσάρεστη. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σταδιακά και εμφανίζονται μετά από 30 μέρες, ενώ η επίδραση της θεραπείας αποφέρει μείωση του λίπους ακόμα και 6 μήνες μετά σε ποσοστό 25%, κατά μέσο όρο. Ο συνολικός χρόνος εφαρμογής δεν πρέπει να ξεπερνάει την 1 ώρα ανά θεραπεία. Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, αλλά συνήθως απαιτούνται 2 με 3 επισκέψεις.



Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος της Κρυολιπόλυσης; 

Η κρυολιπόλυση είναι μια απολύτως φυσική, ήπια κι ασφαλής μέθοδος. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους αφαίρεσης του λίπους δεν επιφέρει στον ιστό νεκρωτικό θάνατο μέσω χρήσης θερμότητας, εστιασμένων υπερήχων υψηλής έντασης, χημικών ή ενέσεων ουσιών. Επίσης είναι μη-επεμβατική. Μετά την εφαρμογή δεν υπάρχει πόνος ή οποιοσδήποτε περιορισμός. Δεν υπάρχουν σοβαρές ούτε μακροχρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι δεν παρατηρείται δερματική χαλάρωση.






Γιατί η διαδικασία είναι διαφορετική;

Η μέθοδος της Cryolipolysis είναι θεμελιωδώς διαφορετική από τις άλλες μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες. Άλλες μέθοδοι αφαίρεσης λίπους, όπως οι επιβλαβείς για τους ιστούς πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι υψηλής έντασης εστιασμένοι κρουστικοί υπέρηχοι, ή ακόμα και ενέσιμες ή μη ενέσιμες χημικές ουσίες, προκαλούν κυρίως νεκρωτικό κυτταρικό θάνατο.

Κάθε παρόμοια προσέγγιση που στηρίζεται στη διαδικασία της νέκρωσης δημιουργεί πιθανά προβλήματα, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες σε ό,τι αφορά  το βάθος που εισχωρεί, τους ιστούς που πλήττει αλλά και τις βλάβες (ακούσιες ή εκούσιες) που προκαλεί σε άλλες δομές κοντά ή και μέσα στο στρώμα του  λίπους. Η πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας που χρησιμοποιούν αυτές οι τεχνικές είναι επίσης αβέβαιη. 
Αντίθετα, η μέθοδος που εφαρμόζεται στην Cryolipolysis επάγει την απόπτωση μόνο στο λιπώδη ιστό και στα κύτταρά του με ήπια και σταδιακή μείωση του στρώματος λίπους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου